Innov’Space award voor nieuwe Fantura windkap

Innov’Space award voor nieuwe Fantura windkap

Een onafhankelijke jury, bestaande uit 50 experts heeft een Innov’Space award toegekend aan de nieuwste Fancom innovatie; de Fantura windkap. Het unieke design van de windkap draagt bij aan een stabiel klimaat in de stal en zorgt voor betere dierprestaties. De Innov’Space awards worden uitgereikt tijdens de beurs SPACE die van 12 tot 14 september plaatsvindt in Rennes, Frankrijk.

fantura-windhood.jpg

De windkap wordt aan de buitenkant van de stal voor de luchtinlaatventielen geplaatst en zorgt ervoor dat de wind geen invloed heeft op het klimaat in de stal. Het unieke ontwerp heeft extra openingen aan de zijkant en voorkomt drukopbouw in de windkap. Zo werkt de Fantura windkap 3 keer (!) beter dan de traditionele windkappen. Al waait het buiten nog zo hard en staat de wind vol op de zijkant van de stal, het klimaat in de stal blijft stabiel en de dieren in de stal zullen geen last ondervinden van windinvloeden. Ook veroorzaakt de Fantura windkap bijna geen capaciteitsverlies voor de inlaatventielen. Extra inlaatventielen bij toepassing van de windkap zijn dan ook niet nodig.

Het doordachte ontwerp is gepatenteerd en zal in September voor het eerst gepresenteerd worden op onze stand tijdens SPACE. Vanaf oktober dit jaar is de Fantura windkap leverbaar.

Meer weten over deze nieuwe windkap?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.