Fancom introduceert nieuw voersysteem voor dragende zeugen: de Intellitek Backout

Fancom introduceert nieuw voersysteem voor dragende zeugen: de Intellitek Backout

Fancom lanceert een innovatief zeugenvoerstation, de Intellitek Backout, speciaal ontworpen voor dragende zeugen in groepshuisvesting. Dit systeem onderscheidt zich door zijn eenvoud: het functioneert zonder pneumatische bediening en heeft geen selectiedeur. Het station blijft altijd open en sluit automatisch wanneer de zeug binnenloopt, dankzij een kantelsysteem. Voordat het voer wordt toegediend, wordt de zeug bij de trog geïdentificeerd. Na het eten kan de zeug achteruitlopend het station verlaten, wat zorgt voor een rustige en veilige eetomgeving zonder onderbrekingen.

Intellitek terugloopsysteem

In het voerstation eten de zeugen na elkaar, waarbij de volgorde grotendeels de sociale rangorde weerspiegelt. De dieren bepalen zelf hoeveel porties ze gedurende de dag ophalen, hoewel de meeste zeugen hun dagelijkse portie in één keer opeten. Door de individuele herkenning wordt automatisch de juiste hoeveelheid voer voor elke zeug gedoseerd.

De Intellitek Backout is ideaal voor dragende zeugen in stabiele groepen, waar de dieren tijdens de gehele dracht bij elkaar blijven en als groep naar het kraamhok worden verplaatst. Deze uitvoering is geschikt voor ongeveer 20 zeugen per voerplaats en biedt flexibele indelingsmogelijkheden met 1 tot 8 voerplaatsen per station. Dankzij de modulaire opbouw is de Intellitek Backout ook uitstekend inzetbaar bij renovaties van bestaande stallen.

De Intellitek Backout vormt een aantrekkelijk alternatief voor het bestaande Intellitek doorloopsysteem, dat beschikt over dubbele identificatie, een pneumatisch bediende toegangsdeur en een selectiepoort. Afhankelijk van hun bedrijfsvoering kunnen varkenshouders nu kiezen tussen twee verschillende versies van het ESF-voersysteem.

Meer weten over de nieuwe Intellitek Backout?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.