Fancom en OptiFarm bundelen krachten!

Fancom en OptiFarm bundelen krachten!

Fancom en OptiFarm werken samen om een baanbrekend AI-model dat ontwikkeld is door OptiFarm te testen in real-life stalomstandigheden. Daartoe zullen wij het AI-model inzetten op twee verschillende locaties in Nederland.

Het geavanceerde AI-model maakt gebruik van drie dagen aan gegevens uit de stal om de komende 15 minuten te voorspellen, met wateropname als een belangrijke indicatie. De dagelijkse wateropname is een van de belangrijke indicatoren voor de gezondheid van de dieren.  Door zich te richten op wateropname, is het model beter in staat om problemen, bijvoorbeeld met betrekking tot luchtdruk, ventilatie en temperatuur te voorspellen en te analyseren. Door potentiële problemen vroegtijdig te identificeren, biedt het model bruikbare inzichten en praktisch advies, waardoor eindgebruikers in staat worden gesteld om proactieve maatregelen te nemen die de productiviteit verhogen en problemen voorkomen.

Belangrijkste voordelen:

  • Voorspellende analyse: stalgegevens gebruiken om de volgende 15 minuten activiteit te voorspellen.
  • Inzichtelijke analyse: Afwijkingen analyseren om waarschijnlijke oorzaken aan te wijzen, zoals bijvoorbeeld problemen met druk, ventilatie en temperatuur.
  • Proactieve oplossingen: Concrete aanbevelingen doen om productieprocessen te optimaliseren
  • Uitgebreide samenvattingen: Bevindingen worden samengevat met behulp van een AI-taalmodel, zodat eindgebruikers eenvoudig te begrijpen advies krijgen.

De eerste resultaten zijn veelbelovend en wijzen op een aanzienlijk potentieel voor het verbeteren van de operationele efficiëntie en het welzijn van de dieren.

Blijf op de hoogte voor meer updates over deze spannende samenwerking en de vooruitgang die het de sector brengt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.