Een goed geregeld klimaat voor vrije-uitloop stallen

Een goed geregeld klimaat voor vrije-uitloop stallen

Speciaal voor vrije uitloopstallen met gelijkdrukventilatie biedt Fancom de recirculatie inlaatkoker met een inblaasventilator die zorgt voor de toevoer van verse lucht in de stal.

We zien tegenwoordig steeds meer stallen waar de leghennen toegang hebben tot een buitenuitloop. Dit biedt de dieren meer mogelijkheden voor natuurlijk gedrag en frisse lucht. Het regelen van een consistent klimaat in dit soort stallen is een uitdaging. Door de vele openingen in de stal ontstaat drukverlies waardoor de binnenkomende frisse lucht niet meer netjes over de stal verdeelt en er zelfs tocht en nat strooisel kan ontstaan bij de luiken. Daarom kiezen we voor deze vrije-uitloop stallen vaak een ventilatiesysteem op basis van gelijkdrukventilatie. In gelijkdruksystemen wordt de lucht zowel aangevoerd als afgevoerd met ventilatoren.

Recirculation inlet 3680 (1).png

Speciaal voor gelijkdrukventilatie heeft Fancom de recirculatie inlaatkoker ontwikkeld. De regelbare ventilator in deze koker zorgt voor de toevoer van verse lucht in de stal. Een regelbare klep stuurt heel nauwkeurig de luchthoeveelheid. De inlaatkokers zijn uitgevoerd met een recirculatie element die de verse lucht met warme stallucht vermengt. De hoeveelheid warme lucht die met de buitenlucht wordt vermengd is automatisch regelbaar door recirculatieopening groter of kleiner te maken. Tot slot is er de verdeelplaat die zorgt dat de verse lucht goed over de stal verdeeld wordt zodat er geen koude lucht op de dieren valt.

Lees meer over het gelijkdruksysteem voor vrije-uitloopstallen

De koker heeft een diameter van 80cm en de lengte kan heel eenvoudig uitgebreid worden met de geïsoleerde kokers van Fancom. Dankzij de gebruikte materialen heeft de inlaatkoker een hoge isolatiewaarde die condensvorming voorkomt en is de koker 100% corrosiebestendig. 

Met de nieuwe recirculatie inlaatkoker van Fancom creëert u eenvoudig een goed geregeld klimaat voor alle dieren in vrije-uitloop stallen voor de beste dierprestaties. De dieren blijven goed verspreid over de stal en een verbeterde strooiselkwaliteit voorkomt pootproblemen. 

Meer weten over de recirculatie inlaatkoker?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.