Een comfortabele omgeving voor de productie van Roquefort kaas

Een comfortabele omgeving voor de productie van Roquefort kaas

Afgelopen februari is de nieuwe schapenstal van Gaec de Reilles in gebruik genomen. De stal huisvest een kudde van 1250 volwassen ooien en ligt in de gemeente La Canourgue in Lozère, midden in de Roquefort zone in Zuid Frankrijk. De geproduceerde melk wordt gebruikt om de kaas met dezelfde naam te maken.

De lammeren van de schapen worden in januari geboren. De dieren worden in dit middengebergte (650 m hoogte), waar het winterklimaat vrij streng is, in de stal ondergebracht. Het ventilatiesysteem is essentieel voor een gezonde, comfortabele omgeving. De lammeren worden een maand door hun moeder gezoogd voordat de melkperiode begint, die tot september duurt.

Vanaf april, als het mooi weer wordt, gaan de ooien 's middags naar buiten om te grazen op de voorjaarsweiden. Aan het eind van de dag keren ze weer terug naar de stal om te worden gemolken en daar de nacht door te brengen. In de zomermaanden gaan ze 's ochtends naar buiten om te grazen en keren dan terug naar de stal om zich te beschermen tegen de zomerhitte. Ook dan zorgt het ventilatiesysteem voor comfortabele omstandigheden, ondanks de hitte buiten.

Onze distributeur in het gebied, Ets BOUDOU in Lauras, is al 40 jaar gespecialiseerd in schapenstallen en zij hebben de Fancom ventilatieapparatuur geïnstalleerd volgens concept en specificaties van onze Franse collega’s.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.