Kies een automatiseringssysteem dat bij u past

Lees meer

Steeds vaker kiezen pluimvee- en varkenshouders voor het gemak en de zekerheid van een automatiseringssysteem voor hun stallen. Logisch, want geautomatiseerde stalprocessen sparen niet alleen veel tijd, maar leveren ook handige managementtools op die bijdragen aan een verbeterd bedrijfsresultaat.

De ideale stalautomatisering past perfect bij uw bedrijf en automatiseert precies wat u nodig heeft. Uitgebreide systemen waarvan u een groot deel niet gebruikt zijn niet handig. U betaalt vaak te veel en ze zijn soms nodeloos ingewikkeld. Maar kies ook niet te zuinig. Bedenk goed wat u nu nodig heeft en houd rekening met uw toekomstplannen. Modulaire systemen die u naar behoefte kunt aanpassen en uitbreiden naar veranderende situaties kunnen daarbij heel handig zijn. 

Fancom One USP6 Data-no-text.jpg

Modulair systeem

Modulaire systemen zijn flexibel, boeren kunnen hun systeem eenvoudig afstemmen op de specifieke behoeften van hun bedrijf. Omdat elk bedrijf uniek is, kunnen ze met aparte modules voor klimaatregeling, voerautomatisering en het wegen van dieren precies die functies kiezen die voor hen relevant zijn, zonder overbodige extra's. Naarmate het bedrijf groeit of technologieën zich ontwikkelen, kunnen nieuwe modules gemakkelijk worden toegevoegd zonder dat het hele systeem vervangen hoeft te worden. Dit maakt de investering toekomstbestendig.

Één centraal systeem

Het gebruik van één centraal systeem voor het aansturen van alle stalprocessen biedt aanzienlijke voordelen voor zowel de efficiëntie als het beheer van je bedrijf. Dit systeem geeft je een volledig overzicht van processen zoals klimaatregeling, voersystemen, ventilatie, verlichting, dierweging en watermanagement. Hierdoor kun je snel problemen signaleren en direct ingrijpen wanneer dat nodig is. Door alle processen vanuit één plek te beheren, bespaar je tijd en verklein je de kans op fouten.. Daarnaast kunnen data eenvoudig worden verzameld en geanalyseerd, wat je helpt om processen te optimaliseren en de prestaties van je stal te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld voerschema's koppelen aan de groeiresultaten van dieren om de juiste aanpassingen door te voeren voor een optimale gezondheid en productiviteit.

Bediening op afstand

Modulaire systemen bieden ook flexibiliteit op het gebied van bediening. Zo heeft het Fancom One Smart Farm Ecosysteem een losse bedieningseenheid die je op elke willekeurige plek kunt ophangen. In de stal, op kantoor of beide. Op deze manier kun je in de ene stal ook de gegevens van de andere stal bekijken. Heel handig als je ter plekke situaties wil vergelijken. Daarnaast bieden remote apps gebruikers 24 uur per dag en overal ter wereld een totaaloverzicht van de actuele situatie in de stallen. Als er via de app onregelmatigheden te zien zijn in de stal, kunnen deze meteen worden aangepast. Zo ben je altijd in verbinding met je stallen, ook als je onderweg is.  

Een modulair systeem voor stalcomputers heeft enkele belangrijke voordelen die het flexibel en schaalbaar maken voor boeren. Op deze manier kan een modulair stalcomputersysteem meegroeien met je bedrijf en altijd aangepast worden aan nieuwe technologische ontwikkelingen of veranderende behoeften.

Bekijk hier het modulaire Fancom One Smart Farm Ecosysteem

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.